• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Európában egyelőre ismeretlen a HiPhi névre keresztelt kínai villanyautó-gyártó, köszönhetően egyrészt annak, hogy csak pár éve alapították, másrészt annak, hogy kizárólag a prémium szegmensben képviselteti magát. A most bemutatott legújabb járművük, a HiPhi A is ebben a kategóriában indul.   

A márka tavaly debütált 670 lovas és 4-5 üléses Z nevet kapott modelljének alapjára épülő HiPhi A a sanghaji műszaki egyetem és a HiPhi közötti stratégiai együttműködés eredményeként jött létre, és bár sokban hasonlít a Z-re, de sokkal extravagánsabb, mondhatni agresszív külsőt kapott.

Bár a hangvétel szupersportos, az autó négyajtós, négyüléses, mondhatni egyfajta családi hiperautó.  A meghajtásáról három darab nagyteljesítményű villanymotor gondoskodik, ezekből egy elöl, kettő pedig hátul hajt, az összteljesítményük 1269 lóerő. Ennek köszönhetően – a márka állítása szerint – 2 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órás tempót, az elméleti végsebessége pedig 301 km/óra.

Vannak fontos design eltérések a Z-hez képest, hiszen az A hátsó szárnyat, több nagyméretű nyitott légbeömlőt és az ajtópanelekre kijelzőt kapott.

A szénszálas karosszéria néhol matt fényezésű, máshol pedig meghagyták a nyers karbon felületeket. Érdekesség, hogy egyes szerelvények az autóiparban korábban soha nem alkalmazott TC4-es titán ötvözetből készülnek, a futóműben pedig nanokerámiát és egyéb különleges anyagokat is találni. A gyártás hulladékmentesen zajlik, körkörös, zárt rendszerben, és nagy szerepet kap benne a 3D nyomtatás.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a HiPhi A kapható lesz-e Európában, de a márka már jelen van a kontinensen, a 3,8 másodperces 0-100-as szintidejű és 555 kilométeres hatótávú HiPhi Z-vel, amelynek alapára 105 000 euró (39,7 millió forint).

2023-11-18
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.